Om

Hej med dig

Dejligt at du kigger forbi.

Mit navn er Marie og det er mig, der er kvinden bag Sensitivt Arbejdsliv. Jeg er coach, cand.mag. og mor.

Jeg bor på Amager sammen med min mand, Anders, og vores to små piger, Vera og Agnes.

Sensitivitet er et centralt tema for mig, da jeg oplever mig selv som en person der er mere sensitiv end gennemsnittet. Men jeg er fuld af kompleksitet og rummer (heldigvis) også en masse andre ting.

Bl.a. kan jeg kaldes storbymenneske med fødderne på jorden. Lidt af en Europa-trotter, da jeg tidligere har boet i både Holland og England. Beundrer af kunst, originalitet og støvede pastelfarver. Et intuitivt følemenneske, der ofte mærker andres tanker og følelser før de selv gør det.
Du kan ofte høre mig sige: “Hvad nu hvis…?” For mit hoved er ofte fuld af 1000 ideer til hvordan fremtiden og livet kan blive et bedre sted at være.

Jeg har gennem tiden haft svært ved at acceptere min egen sensitivitet og det har medvirket til, at jeg har taget nogle “omveje”, specielt i mit arbejdsliv. For jeg ville ikke identificere mig med at være svag eller sart (som jeg dengang tænkte at sensitivitet betød). Jeg fortalte mig selv at jeg skulle kunne holde til det meste og gøre som de fleste. Jeg havnede i alvorlig stress allerede i mine tyvere, og indså, at jeg skulle arbejde med noget helt andet, end det, jeg ellers havde sat mig for.

Nu brænder jeg for at hjælpe dig, der også er sensitiv, til at tage en mere direkte vej hen til det (arbejds)liv der er godt for dig. Det er nemlig når du har det godt, at du kan begynde at udfolde nogle af de positive egenskaber der er ved at være mere sensitiv, – her bliver det for alvor spændende…

Jeg tror at der findes mange versioner af det gode liv og arbejdsliv for sensitive mennesker, men fælles er at det bygger på en accept og forståelse af vores sensitive træk og et større mængde ro og fordybelse.

Det gælder om at turde tænke i nye baner:

  • Skal jeg absolut vælge en karriereveje med meget pres?  Er det dét værd for mig (måske er det)?
  • Kan jeg gå ned i tid eller få lov at arbejde mere hjemmefra? 
  • Hvordan skifter jeg til noget, der giver større mening? 
  • Skal jeg blive selvstændig? 
  • Hvordan prøver jeg min idé af uden at risikere for meget?

Dette er nogle af de typiske scenarier, jeg drøfter med mine klienter. Som du måske kan læse mellem linjerne, handler det især om at finde en måde at fungere på, der ikke stresser dig, men som giver dig en grundfølelse af balance.

Hos mig får du ikke ‘karrierecoaching’ i klassisk forstand, men dybdegående samtaler omkring din arbejdssituation, der forløser og afklarer. Samtalerne kommer typisk længere omkring end dit arbejdsliv, for der er selvfølgelig en sammenhæng med dit øvrige liv og ikke mindst med dine følelser, mønstre og overbevisninger. Når du kommer til mig, kigger vi på helheden og går efter det, der kan skabe størst trivsel for dig. Du vil gå fra sessionerne lettere om hjertet og med en bedre fornemmelse af din retning.

Hvis du er ny herinde, vil jeg anbefale dig at starte med at tage mini-kurset ‘3 faktorer der afgør om sensitive trives i arbejdslivet’, som du modtager ved tilmelding til nyhedsbrevet.

Du kan også hoppe direkte ombord i artikler som:


Sagt om Marie og Sensitivt Arbejdsliv:


Din behagelige væremåde, dit nærvær, din ro og din blide tilgang har appeleret meget til mig. Du er både blid og samtidig super skarp, når du stiller de rigtige spørgsmål.
Karin, PhD Studerende

 

Det var rigtig dejligt at have et rum, hvor jeg bare kunne åbne op for alle de tanker jeg går med, uden omkostninger, og at de fik så meget respons.
Mette.

 

Marie er empatisk og lyttende, og man føler sig tryg i hendes selskab.
Lisbeth

 

Marie skaber en atmosfære af tillid og har en evne til at fange selv de små ting. Desuden har hun en forståelse af hvordan mindre virksomheder fungerer og tager derfor udgangspunkt i den praktiske hverdag i sin coaching.
Monica

Se flere referencer 

 

Psykologi-magasinet

Interview i PSYKOLOGI magasinet (download pdf): Særligt sensitiv? Sådan får du det bedste arbejdsliv

 

 

 

 

Særligt sensitiv i Q

 

Interview i Q (online link): Særligt sensitiv (HSP): 5 gode råd når du er på arbejde

 

 

 

 

Copyright 2023 © Marie Ørum Højbjerg · Gengivelse af indhold tilladt efter aftale · Design: evstyle.de · Side: Magnus Høgfeldt