Hvordan finder jeg ud af hvad jeg skal arbejde med?

Hej Marie

Efter endt uddannelse og barsel er jeg nu jobsøgende.

Jeg har været nede med stress et par gange. Og jeg er i tvivl om: Hvad skal jeg arbejde med?

Jeg er uddannet lærer, men det vil jeg ikke arbejde som, fordi arbejdsmiljøet stresser mig for meget.

Derudover har jeg en pædagogisk kandidat i antropologi (som jeg tog for at kunne søge bredere og dermed få større chancer for at finde et arbejdsmiljø, som jeg ville kunne ‘holde ud’ at være i).

Jeg er startet i løntilskud, hvor jeg har kæmpet med ‘andres forventninger’ til mig, selvom jeg jo ikke rigtig ved, hvad de tænker om mig eller forventer af mig.

Jeg synes, at jeg efter en måneds tid nu er ved at falde godt til og slipper presset ift. forventninger, som jeg har pålagt mig selv. Jeg sidder på mit eget én-mandskontor, hvilket er super rart. Og jeg kan flekse med tiden så det passer med min opstart på arbejdsmarkedet efter stress-sygemeldingen.

Men jeg har hele tiden følelsen af, at jeg skal lave noget andet. Jeg har lyst til at have mit eget. Lave mit eget. Skabe mit eget. Være min egen chef.

Mit problem er, at jeg ikke ved præcist, hvad jeg vil arbejde med, hvilken “hylde” der er den rigtige for mig. Derfor blev jeg meget inspireret, da jeg læste om din coach uddannelse. Primært fordi jeg vil kunne arbejde med mig selv under en sådan uddannelse. Desværre har jeg ikke råd for tiden, så jeg gør, hvad jeg ellers kan. Læser, skriver – interesserer mig i det hele taget meget for personlig udvikling, balance, skabe glæde osv.

Jeg er helt klart et sted i mit liv, hvor der er åbne muligheder og jeg kan gå de veje, jeg selv vil. Når det så er sagt, så trænger jeg også til at tjene nogle penge, og det er dér arbejdet kommer ind. Jeg skal arbejde et sted, med noget, men jeg ved ikke hvad jeg orker/magter, eller hvad jeg sådan rigtig føler for. Når jeg spørger mig selv om det, plejer jeg at svare ‘noget med mennesker’ – men det er jo så bredt. Vejledning af unge, f.eks. som mentor eller lign. er noget jeg pt. tænker, jeg ville være god til OG interesserer mig for.

Jeg føler mig rodløs. Jeg ved ikke, hvor jeg skal hen/vil være. Jeg vil gerne arbejde med noget der interesserer mig, men jeg drænes for energi på steder, hvor jeg skal være meget sammen med andre mennesker hele dagen lang.

Drømmen er at være selvstændig men jeg har ikke ideer om hverken produkt eller ydelse, så det er nok ikke der jeg skal starte.

Hvad skal jeg arbejde med? Hvordan kan jeg komme videre?

Jeg glæder mig til at læse dit svar.

Med venlig hilsen

Sofie

 

Kære Sofie

Tak for dit brev!

Kan godt forstå dit dilemma omkring hvad du skal arbejde med: Du ønsker noget der er interessant, men er bange for at det bliver for meget for dig og om du kan leve op til andres forventninger i jobbet. Og samtidig vil du gerne være selvstændig!

“Hvad skal jeg arbejde med?”

Jeg tror egentlig ikke, at det vigtigste for dig er, at vide præcis hvad du skal arbejde med.

Jeg tror, der findes flere forskellige jobs (eller jobs, du selv opfinder som selvstændig) som du vil kunne blive glad for. Jeg tror, det er din frygt for at træde forkert, der står i vejen.

Først og fremmest så vil jeg opfordre dig til at prøve at have tålmodighed. Det er virkelig svært at regne ud hvad du skal arbejde med på forhånd.

Løsningen opstår mens du er i processen med at finde et job, du er glad for.

Der kommer højst sandsynligt til at være nogle fodfejl på vejen og nogle omveje. Men du vil lære noget af processen. Og det vil gøre dig i stand til at tage bedre og bedre beslutninger for dig selv, så du løbende pejler dig ind på, hvad du skal arbejde med.

Tillad dig selv at eksperimentere, søg nogle forskellige jobs og prøv nogle forskellige ting af. Og giv dig selv lov til at skifte mening og stoppe, hvis det viser sig, at du er startet på noget, du alligevel ikke er glad for.

Fast job eller selvstændig

Vejledning/mentoring af unge lyder som en god måde at kombinere din faglighed med dit ønske om at arbejde med en mindre gruppe af mennesker.hvad skal jeg arbejde med - find tyngdepunktet

Og det lyder også virkelig spændende med dine tanker om at blive selvstændig!

Det er sjældent muligt både at tjene gode penge OG kaste sig ud i at være selvstændig på samme tid (med mindre du har en
brandvarm forretningsplan, der bare venter på at blive lanceret).

Hvad har du mest brug for nu? Økonomisk stabilitet eller friheden ved at blive selvstændig? Det, du mærker som dit umiddelbare respons, er den rigtige vej for dig at gå nu.

Kend dine stress signaler og giv dig selv den omsorg, du har brug for

Jeg kan godt forstå, at du er bange for at blive udfordret på en måde, der kan give dig stress igen i et fremtidigt job.

Prøv at tænke det til ende, helt ud i ekstremerne: Hvad er det værste der kan ske, hvis du fik stress igen? Du ville selvfølgelig blive sat tilbage, men du ville helt sikkert også lære noget. Og blive tvunget til at tage en ny beslutning omkring dit arbejdsliv igen. Selvfølgelig er det ikke særligt sjovt – men det er måske heller ikke SÅ slemt?

Måske er du også bange for hvad andre tænker om dig. Især hvis du skulle skifte job flere gange eller få stress igen. Det kan jeg godt forstå. Men hvad er egentlig det værste ved at folk omkring dig tænker nogle tanker om dig? Måske hjælper det dig bare med at mærke tydeligt, hvilke mennesker der støtter dig og hvem der gør knap så meget. Hvis de har nogle bestemte forventninger til dig, handler det jo i virkeligheden om dem selv.

Det lyder som om du allerede er godt på vej med at søge viden om trivsel, personlig udvikling osv. Især efter flere ture med stress, er det vigtigt, at du har ekstremt meget fokus på dit velvære. Det handler om at blive mega god til at mærke dig selv og dine stress signaler og gøre så meget som muligt af det, der føles rart. Det er nok uundgåeligt at du vil komme til at føle dig presset af og til i dit kommende job. Men når det sker, skal du huske at bruge ekstra meget tid på afstresning.

Prøv at fokusere på meget du kan, på at være i nuet og ikke så meget på fremtiden, som du alligevel ikke ved noget om.

Giv dig selv lov til at have det godt NU og hav tillid til, at du nok skal finde en vej.

Hvad er en ting, du kan gøre nu, som vil føles selvkærligt/sjovt/afslappende? 

Kh

Marie


Marie Ørum, coach og inspiratorMarie Ørum
 hjælper særligt sensitive mennesker med at få et arbejdsliv i harmoni med deres sensitive træk. Særligt sensitive er ofte dygtige, samvittighedsfulde og indsigtsfulde medarbejdere, men på et arbejdsmarked med høj fart over feltet, bliver de nemt overset eller presset til at agere efter idealer der ikke er deres.
Marie er uddannet cand.mag. og coach. Hendes forløb benyttes af såvel privatpersoner som arbejdspladser, der ønsker at tilbyde bedre trivsel for deres sensitive medarbejdere.

 

Hvad skal jeg arbejde med? Her er mere inspiration:

Did you like this? Share it:
(Visited 2.073 times, 4 visits today)
Copyright 2022 © Marie Ørum Schwennesen · Gengivelse af indhold tilladt efter aftale · Design: evstyle.de · Side: Magnus Høgfeldt

Få mit Gratis minikursus "3 faktorer der afgør, om sensitive trives i arbejdslivet" [lydfil + øvelser]

❤ Hvad er opskriften på det gode arbejdsliv for sensitive?

❤ Hvilken faktor er især fuldstændigt afgørende?

❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og kom i gang med kurset nu

Navn:
E-mail:

Du er et skridt fra at gå i gang med kurset! Først skal du lige bekræfte det tilsendte bekræftelseslink i din inbox...