Kære brevkasse,

Nu skriver jeg til dig, da jeg ikke aner, hvordan jeg skal komme videre fra min nuværende situation.

Jeg er særlig sensitiv og mit nuværende arbejde giver mig de rammer, jeg har brug for.

Jeg har fast arbejde siden 6 år tilbage, en deltidsstilling med en masse fleksibilitet. Jeg er rigtig glad for arbejdet på grund af den frihed jeg har, men jeg kan efterhånden mærke, at det kun er denne frihed, der holder mig tilbage for at søge noget andet.

Jeg har også en meget forstående chef, som accepterer min følsomhed og lytter til mine behov. Men mine arbejdsopgaver keder mig, mine kollegaer dræner mig for energi med deres brok og jeg føler, jeg spilder min tid og mit liv.

Jeg vil gerne være selvstændig, men ved ikke med hvadJeg har en kæmpe drøm om at blive selvstændig og jeg bobler indeni for at komme i gang.

Jeg er ikke bange for at lægge mange timer i og jeg ville elske at lægge tiden og energien i noget, der er mit eget.

Jeg forestiller mig også, at det, at være min egen chef, ville give mig noget af den fleksibilitet og frihed, jeg har så svært ved at undvære.

Problemet er bare, at jeg ikke ved hvad jeg skal?!

Jeg er lidt god til mange ting, men ikke rigtig god til noget. Jeg vil gerne have noget med mennesker at gøre, da jeg i dag sidder fra morgen til aften foran en computer skærm og det er jeg godt træt af!

Jeg har haft denne følelse et års tid og jeg har stadig ikke taget det mindste skridt for at komme videre. Men eftersom jeg ikke har nogen idéer, er det svært at tage nogen skridt overhovedet…

Har du nogen idéer eller tanker om hvordan jeg kan komme videre herfra?

Med venlig hilsen
“Anonym”

 

Kæreste anonym

Dejligt at du skriver! Sikke en interessant situation, du står i. Og det mener jeg på den gode måde 🙂

Her er mine refleksioner over hvordan du kan gribe situationen an. Mit svar bygger på enkelte coachende spørgsmål, men mest af alt på min egen erfaring som iværksætter. Håber du bliver inspireret og får lyst til at gå i gang!

Start mens du beholder dit job

Rent praktisk kunne du nok ikke have et bedre udgangspunkt at starte dit liv som selvstændig ud fra! Ud fra hvor du befinder dig nu, kan du begynde at lege med forskellige forretningsideer mens du beholder dit job i en tid. Tror du, det vil kunne fungere for dig?

På den måde slipper du for at stresse over økonomi i opstartsfasen, hvilket især kan være en rar ting, hvis du er særligt sensitiv, og nemt bliver overvældet, hvis tingene skal gå meget stærkt.

Hvor skal den gode idé komme fra?

For at udvikle en forretning som selvstændig, kræver det selvfølgelig at du har en service eller produkt, som løser et bestemt problem for nogen, som vil betale for det.

Men hvad gør du, når du slet ikke har nogen idéer?

Faktisk vil jeg vove at udfordre dig her, for jeg ikke helt sikker på, at det passer, at du ikke har nogen idéer. Jeg gætter på, at du sikkert har en 2-3 stykker, men at de lige nu optræder mere som løse tanker end færdige koncepter. ”Noget med mennesker” er jo også en slags spæd idé!

For at komme nærmere på hvad din idé kunne være, kan du sætte tid af til at reflektere over følgende:

  • Hvilke problemer har jeg tidligere løst for andre mennesker? (alt kan tages med)
  • Hvilke sider af mig selv, kan jeg lide at bruge?
  • Hvor ser jeg mig selv om 1-5-10 år?
  • Ud fra dette, hvilke 3 ideer kunne jeg evt. gå videre med?


Du er ikke er forpligtet til at gøre alvor ud af noget af det du skriver – lige nu leger du bare – og du kan altid lave det om senere!

Iværksættermindset

Et godt råd jeg selv har fået, da jeg ønskede at blive selvstændig er, at det handler mindst lige så meget om din indstilling, som din idé. Det er svært at vide på forhånd om man har fat i den rigtige idé, der også fungerer forretningsmæssigt.

Måske finder man ud af, at der ikke er nok efterspørgsel på ens produkt, og må vælge noget andet. Eller måske finder man ud af, at man i virkeligheden hellere vil arbejde med noget andet.

Jeg kender flere, der først har fået succes med den 2. eller 3. idé, de lancerede. Og det er altså helt normalt.

”Testing!” – et nødvendigt skridt mod at blive selvstændig

Prøv derfor at se iværksætteriet som din legeplads, hvor du tester idéer af her i den første fase. Der skal være plads til skæve indfald, og der skal være plads til at fejle og til at ombestemme sig.

At teste betyder at finde ud af om der er interesse (nok) for din idé. Og her lever vi virkelig i en god tidsalder, for det er blevet nemt at gøre netop dette over internettet. Du kan f.eks. oprette en hurtig hjemmeside eller en spørgeskemaundersøgelse, sende et tilbud ud via facebook og meget mere, og så måle på hvor meget interesse der er for det. I den “virkelige verden” kan du selvfølgelig også sagtens teste – bare sørg for at nå ud til mange personer.

Bogen The Lean StartupJeg startede f.eks. med at oprette en meget enkelt hjemmeside, hvor jeg beskrev mit tilbud om coaching til sensitive, og sendte et opslag ud via facebook om gratis coaching, for at se, om der var nok interesserede.

På samme måde; Hvis du nu f.eks. ville teste om der er efterspørgsel på en dagplejemor i dit område, kunne du nemt oprette en side eller gruppe på facebook, og sende en annonce ud, hvor folk i dit område opfordres til at skrive sig på en liste, hvis de er interesserede i at få deres barn passet. På den måde ville du på forhånd vide, om interessen var der.

Tankegangen her stammer især fra bogen The Lean Startup, som pt er meget populær inden for iværksætteri. Hvis du er til den slags og ikke har noget imod at læse på engelsk, skulle du måske få fingrene i den?

Er jeg god nok til det?

Selv var jeg heller ikke sikker på, om jeg ville være ‘god nok’ til det jeg gør nu. Det kæmper jeg stadig med ind i mellem når jeg gør noget nyt. Men jeg ved også, at det er helt normalt at tænke sådan. Måske ekstra meget som særligt sensitive, for vi har det med at stille høje kvalitetskrav til vores arbejde. Øvelse gør mester – jeg ved godt, at det er en floskel, men der er altså noget om det:-)

Mangler du konkret viden om et emne eller en metode, kan du jo altid overveje at tage kursus/uddannelse.

Hvis det bekymrer dig om dine kommende kunder synes du er ‘god nok’ til det du gør, kan et godt tip desuden være at sørge for at få dem til at evaluere den ydelse, de modtager, og blive klogere på dig selv og dit niveau derudfra.

Prøv også at spørge dig selv: Hvor god skal jeg være? Hvis kunderne er tilfredse, er jeg da “god nok”?

Læg en plan for at blive selvstændig

Til slut vil jeg anbefale at du lægger en plan for det næste år: Hvad skal du have nået at prøve af? Hvordan vil du gøre det? Og hvornår vil du gøre det?

Overvej også om du har brug for hjælp til at holde dig på sporet, f.eks. fra en coach eller en person i din omgangskreds.

Det bliver rigtigt spændende at se, hvad du finder frem til!

Kærlig hilsen

 

Hvordan bliver jeg selvstændig - Få Maries råd her

 

Mere inspiration til at blive selvstændig:

Did you like this? Share it:
(Visited 30.571 times, 6 visits today)
Copyright 2022 © Marie Ørum Schwennesen · Gengivelse af indhold tilladt efter aftale · Design: evstyle.de · Side: Magnus Høgfeldt

Få mit Gratis minikursus "3 faktorer der afgør, om sensitive trives i arbejdslivet" [lydfil + øvelser]

❤ Hvad er opskriften på det gode arbejdsliv for sensitive?

❤ Hvilken faktor er især fuldstændigt afgørende?

❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og kom i gang med kurset nu

Navn:
E-mail:

Du er et skridt fra at gå i gang med kurset! Først skal du lige bekræfte det tilsendte bekræftelseslink i din inbox...