Kære brevkasse

Jeg er i et job, hvor jeg ikke trives, og samtidig med går jeg med en drøm om at starte mit eget firma som behandler.

Min udfordring er min energi – jeg har ikke energi til at have et job, der dræner mig og så have klienter på mine fridage.

Jeg stornyder mine fridage, hvor jeg kan lade op og slappe af og kan slet ikke overskue at skulle have klienter – hvornår skal jeg så holde fri?

Hvordan finder denne kvinde energien til at starte sit eget firma op?Jeg har ingen opsparing eller en rig onkel i Amerika, så selvom jeg drømmer om at smide en opsigelse, så skal jeg jo have en indtægt et sted fra.

Kan du hjælpe mig med nogle input – hvordan kan jeg få startet op, så jeg som særligt sensitiv kan trives i mit eget firma?

Jeg ved, hvad jeg vil arbejde med og hvordan – det er bare at finde energien til det, samtidig med at være i et drænende job.

Jeg orker ikke at skulle skifte job, når jeg helst vil være selvstændig og selv kunne tilrettelægge min tid.

Mvh Anette

 

 

Kære Anette

Jeg tror, at rigtigt mange andre sensitive, der drømmer om at starte eget firma, kan relatere sig til din situation.

Din plan er at starte din virksomhed op på dine fridage, mens du beholder dit lønmodtagerjob i en tid. Det er helt klart en stor mundfuld, især hvis du er særligt sensitiv. Jeg kan godt forstå hvis bare tanken om det overvælder dig, og at det kan være svært at finde energien til at starte dit eget firma op.

Samtidig tror jeg langt hen ad vejen på, at man kan hvad man vil.

At starte eget firma er en slags kvantespring, man skal foretage sig. Og det har en pris – både økonomisk og personligt. Du skal virkelig ville det, for at det er det værd.

Jeg fornemmer, at der er en del af dig der tøver, eller måske ikke helt tror på, at du kan leve af det, du laver, i dit firma.

Jeg tror, du mangler at have en samtale med dig selv, hvor du siger: “Nu er det det her, jeg satser på” (eller alternativt – “Nu dropper jeg det her”)

I et coachingforløb ville jeg typisk spørge ind til, hvad du har brug for at vide før du kan tage beslutningen. – Ved du det?

Her vil jeg dog tillade mig at gætte mig frem:

Det kunne meget vel være, at du har brug for et bedre grundlag for at vurdere om, du kan komme til at leve af dit firma.

I så fald skulle du overveje at vente med at tage den store beslutning om at starte eget firma på fuldtid, til du har snuppet det, jeg kalder en ‘overgangsfase’…

Overvej en overgangsfase inden du starter eget firma

Det er min erfaring, at mange sensitive har brug for at være ekstra godt forberedte inden de springer ud som selvstændig. I det hele taget er vi bedre til at foretage ændringer over længere end kort tid. Måske dette også gælder for dig?

Jeg anbefaler derfor at man lægger en overgangsplan for det næste år, hvor man får noget mere erfaring med at sælge sin vare/ydelse og får en bedre fornemmelse af, om det kan lykkes. Så bliver det hele lidt mindre overvældende, og så kan man basere sin beslutning om at blive selvstændig på konkret erfaring. I denne periode er det også vigtigt at få lagt et budget og en forretningsplan.

Der er ikke nogen gylden løsning på hvordan du håndterer økonomien i denne periode, så enten må du spare op, for derefter at sige dit job op og blive selvstændig på fuld tid, finde et bijob, skrue ned for forbruget, eller, hvis du kan holde til det, blive i dit nuværende job i mens. Det er måske nemmere at udholde, når du ved, at det er en del af en større plan du har, om at blive selvstændig.

For at denne overgangsfase skal fungere for dig, er det vigtigt at du gør dit bedste for at holde fokus (for det er let at lade sig distrahere af en hel masse andet). Du kan overveje at finde nogen, der kan støtte dig og holde dig op på dine planer i denne tid.

Hvor motiveret er du?

Samtidig tror jeg du skal se nøje på din motivation for at gå i gang.

Motivation er ligesom brændstof, og du har brug for en hel masse brændstof, hvis du skal komme langt på literen som selvstændig. Motivationen skal simpelthen være så stærk, at den vinder over de omkostninger, det har for dig at tage springet.

Ellers er det ikke blod, sved og tårer værd.

Motivation kan både komme af en kæmpe tiltrækning mod at gøre noget bestemt, men det kan ligeså vel være med omvendt fortegn, altså en motivation til komme væk fra noget/ at noget skal være anderledes.

Så prøv at tænke grundigt over hvad det er, du ønsker at opnå:

  • Hvilken forandring i dit liv, vil det medføre at du starter eget firma?
  • Hvad vil du væk fra, hvad vil du hen imod?
  • Er det værd at gå igennem denne ‘overgangsfase’ hvor du ikke rigtigt ved om du er købt eller solgt, for måske at lande på den anden side med eget firma til sidst?

Jeg kan hilse og sige, at det sted, du befinder dig nu, faktisk er det allersværeste. Det koster mega meget energi ikke helt at have taget en beslutning! Jeg er overbevist om, at det vil give dig noget mere energi når først du kommer i ‘beslutningsmode’.

Håber mit svar kan hjælpe dig med at få sat lidt skub i sagerne.

Kærlig hilsen

Få Maries råd til at starte eget firma

 

Mere inspiration til at starte eget firma:

Did you like this? Share it:
(Visited 1.267 times, 1 visits today)
Copyright 2022 © Marie Ørum Schwennesen · Gengivelse af indhold tilladt efter aftale · Design: evstyle.de · Side: Magnus Høgfeldt

Få mit Gratis minikursus "3 faktorer der afgør, om sensitive trives i arbejdslivet" [lydfil + øvelser]

❤ Hvad er opskriften på det gode arbejdsliv for sensitive?

❤ Hvilken faktor er især fuldstændigt afgørende?

❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og kom i gang med kurset nu

Navn:
E-mail:

Du er et skridt fra at gå i gang med kurset! Først skal du lige bekræfte det tilsendte bekræftelseslink i din inbox...