Om

Marie Ørum

Hej med dig.

Dejligt at du kigger forbi.

Mit navn er Marie.

Jeg hjælper dig, der er særligt sensitiv med at skabe et godt arbejdsliv, der passer til din personlighed og dit temperament. 

Det lyder simpelt.

Og alligevel går mange af os rundt og tror, at vi skal stæse afsted i samme høje tempo som alle andre.

Eller at vi skal lade som om vi er super dynamiske, udadvendte og evigt omstillingsparate.

Dette er bare sjældent en god løsning, hvis du er særligt sensitiv.

Som særligt sensitiv har du nemlig stor chance for at brænde ud, hvis du befinder dig i et hektisk arbejdsmiljø, hvor der lægges mere vægt på tempo og udholdenhed end på dybde og eftertænksomhed.

Med mindre du er så heldig at have fundet et godt job i et understøttende arbejdsmiljø (halleluja!) – ja, så, er det nødvendigt, at du selv gør en indsats, for at få det arbejdsliv, du ønsker.


Jo mere du bygger dit arbejdsliv på det, du er god til, og får skruet ned for det, der stresser dig, des nemmere, sjovere og meget mere glædesfyldt bliver det.

Det siger sig selv, ikk’?

Særligt sensitiv – sikke noget pjat!

Jeg hørte selv første gang om særlig sensitivitet da jeg var teenager, og på nippet til at flytte hjemmefra.

Min mor havde læst om det, og gjorde mig opmærksom på hvor mange ting, hun genkendte i mig: Bl.a. at jeg altid havde foretrukket at lege stille lege for mig selv eller med en enkelt veninde, at jeg ikke var så vild med fester, at jeg helt tilbage i børnehaven var hende, der tog sig omsorgsfuldt af de nye børn, og at jeg allerede som barn interesserede mig for kunst, filosofi og de mere uhåndgribelige ting i livet.

Jeg tænkte: Sikke noget pjat. Hvis jeg skal gå og identificere mig med at være ‘særligt sensitiv’, kommer jeg da aldrig til at klare mig her i livet!

Så jeg besluttede mig for at vælge uddannelse og job uden at have min sensitivitet i tankerne.

For jeg troede, det ville svække mig, hvis jeg gjorde det.

Det skulle vise sig, at jeg kunne have gjort livet meget nemmere for mig selv, hvis jeg havde anerkendt min sensitivitet noget før!

Min egen vej mod et sensitiv arbejdsliv

Da jeg for nogle år tilbage befandt mig på en arbejdsplads i en meget konfliktfyldt afdeling, var jeg overbevidst om, at ‘det skulle jeg da kunne klare’.

Jeg havde længe haft travlt med at samle løse ender efter en kollega, som ikke behandlede mig (og udvalgte andre) særligt godt.

Det fandt jeg mig i i starten, men efterhånden begyndte jeg at sige fra. Det blev kollegaen blot værre af.

Jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op.

På et tidspunkt, hvor jeg fik ansvar for et større projekt, kunne jeg ikke holde sammen på mig selv længere. Jeg var begyndt at ryste så underligt på hænderne, svedte hele tiden og lå søvnløs om natten og lyttede til min hurtige hjertebanken.

Jeg begyndte at tænke, at jeg nok ikke ville leve ret længe, hvis det blev ved sådan (Halløj. Jeg var kun i tyverne!).

Jeg blev sygemeldt fra mit arbejde og fik endelig tid til at mærke efter.

Og jeg indså, at jeg jo nok blev nødt til at tage det der “særligt sensitiv” alvorligt.

Jeg besluttede mig for at sige op. Jeg ville aldrig komme til at trives, hvis jeg blev ved med at byde mig selv at arbejde i så dårligt et arbejdsmiljø.

Ikke at jeg tror, nogen ville være glade for at arbejde i et dårligt arbejdsmiljø. Det behøver man ikke være særligt sensitiv for at blive påvirket af.

Men meget tyder på, at særligt sensitive mennesker påvirkes endnu mere.

Selv blev jeg overrasket over hvor lang tid bagefter, det dårlige arbejdsmiljø blev ved med at forfølge mig. I perioden efter min sygemelding havde jeg rigtigt svært ved at acceptere, at jeg ikke bare kunne lægge det bag mig og komme videre. Jeg søgte jobs, og blev kaldt til flere samtaler, men fik det dårligt hver gang jeg sad der og skulle fortælle om mig selv. Og gudskelov fik jeg ingen af jobs’ene.

Kroppen og mit underbevidste sind havde sagt fra. Jeg vidste, at denne gang var der ingen vej tilbage. Den eneste vej frem var at lære at forstå mig selv bedre, mens jeg fik bearbejdet mit ‘gamle’ arbejdsliv. Jeg besluttede mig for at gå ind i en fordybelsesbobbel, hvor jeg læste en masse om særlig sensitivitet, om arbejdsliv og karriere, og om forskellige metoder, der kan skabe trivsel.

Og så tog jeg en uddannelse som life coach hos Sofia Manning, hvor jeg fik en stor værktøjskasse af spørgsmål og øvelser. Dem har jeg siden haft stor glæde af. De hjælper med at stille skarpt på det, der er allervigtigst for at skabe trivsel og opnå klarhed, retning og handlekraft.

Det blev et vendepunkt for mig, da jeg begyndte at arbejde med mine værdier. Det, at få dem så tydeligt frem i lyset gjorde, at jeg fik et stort behov for at begynde at handle på dem! Slut med at gå på kompromis med hvad jeg arbejdede med, slut med at tilpasse mig ‘normen’ i et nyt arbejdsmiljø, slut med at holde min fornemmelse for, hvad der var vigtigt tilbage.

Og goddag til et helt nyt arbejdsliv som selvstændig. Et arbejdsliv baseret på dybde, samtaler, skrivearbejde og lange reflekterende gåture.

Resultatet af denne vilde og kæmpe beslutning kom hurtigt: Jeg begyndte at nå ned i en dyb søvn om natten igen og mærkede, hvordan den usunde stress slap taget i mig.

Selvfølgelig ændrede alt sig ikke ‘over night’ – der har bestemt også været hårdt arbejde, bekymringer og frustrationer forbundet med at nå dertil, hvor jeg er i dag. Men det er det hele værd for mig. Det er meningsfuldt. Jeg hjælper andre. Jeg bruger mine stærke sider. Og jeg føler, jeg kan være mig selv.

Jeg tror ikke nødvendigvis, det er lykken for alle sensitive at blive selvstændige. Der er mange veje til et godt arbejdsliv som sensitiv. Vi kommer alle med hver vores livsanskuelse og hver vores uddannelses- og jobmæssige baggrund og erfaringer. Ligesom det er forskelligt, hvor meget behovet for tryghed og forudsigelighed vejer i forhold til lysten til at finde “den rette hylde”.

Dog er rigtigt meget af det, der skaber trivsel for særligt sensitive, fælles for alle.

Hvis du er ny herinde, vil jeg anbefale dig at starte med at læse e-bogen ‘3 faktorer der afgør om sensitive trives i arbejdslivet’ (som du modtager ved tilmelding til nyhedsbrevet).

Når jeg ikke arbejder….

Bor jeg på Amager, tæt på byen og samtidigt ikke så langt fra stranden, sammen med min kæreste, Anders og vores lille datter, Vera (efter hun er kommet til, er søvnkvaliteten igen truet – men heldigvis på en anden måde end før).

Jeg er opvokset i Vestjylland, har boet i udlandet en hel del år, og været bosat i København siden 2009.

… Og det mere formelle CV

Marie Ørum Schwennesen

Født i 1982

 

  • Coach og inspirator for sensitive i arbejdslivet. Forfatter til publikationerne Særligt sensitive menneskers erfaringer fra arbejdslivet og 3 faktorer der afgør, om sensitive trives i arbejdslivet
  • Life Coach fra Manning Inspire (anerkendt af den internationale brancheorganisation, International Coach Federation, ICF), 2013
  • Tidl. freelance kulturanmelder for MetroXpress og freelance kommunikationskonsulent
  • Tidl. Business Development Manager inden for erhversudvikling i kulturbranchen
  • Cand. Mag. i Æstetik og Kultur, Aarhus Universitet, 2009
  • Bachelor of Arts, Goldsmiths, University of London, 2004

 

  “Erkendelse hele vejen rundt er kodeordet”

Her kan du læse et interview med mig i PSYKOLOGI magasinet og i magasinet Q.

 

Psykologi-magasinet

Læs interviewet i PSYKOLOGI her (download pdf): Særligt sensitiv? Sådan får du det bedste arbejdsliv

 

 

 

 

Særligt sensitiv i Q

 

Læs interview i Q her (online link): Særligt sensitiv (HSP): 5 gode råd når du er på arbejde

 

 

 

 

(Visited 1.335 times, 1 visits today)
Copyright 2018 © Marie Ørum Schwennesen · Gengivelse af indhold tilladt efter aftale · Design: evstyle.de · Side af Magnus Högfeldt

Få mit Gratis minikursus "3 faktorer der afgør, om sensitive trives i arbejdslivet"

❤ Hvad er opskriften på det gode arbejdsliv for sensitive?

❤ Hvilken faktor er især fuldstændigt afgørende?

❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og kom i gang med kurset nu

Du er et skridt fra at gå i gang med kurset! Først skal du lige bekræfte det tilsendte bekræftelseslink i din inbox...