Hej Marie,

Hvad kan den forvirrede gøre for at finde sin rette hylde?

Jeg er en kvinde på 36, der er meget sensitiv.

Jeg har et meget rodet CV. Jeg hopper fra job til job. Jeg kan ikke finde min rette
hylde, og kan ikke føle mig tilpas i nogen stillinger eller på nogen arbejdspladser, da jeg hurtigt kan mærke de negative ting, så de dræner mig.

Jeg synes det er dybt frustrerende at være midt i 30’erne, og stadig ikke vide, hvad jeg skal. Det er hårdt nok for mig selv, og bliver ikke bedre når omgangskredsen kigger mærkeligt på én: “Nå, kunne du heller ikke holde ud at være der?”

Det er som om jeg nogle gange føler, jeg kunne lave næsten hvad som helst, bare jeg føler mig værdsat og alle folk kan lide hinanden på arbejdspladsen, hvilket er noget af en lyserød drøm.

Jeg har hørt, at jeg skal tænke indad for at finde det, jeg gerne vil… Jeg gør alt hvad jeg kan for at samle tankerne om det, men intet resultat. Så hørte jeg en anden gang, at jeg skal tænke over hvad jeg gerne vil arbejde for? Og så kommer der 100 svar frem: Retfærdighed, personlig udvikling, dyr, kreativitet mm. Hvilket også er svært at forene.

For mange år siden havde jeg en lignende snak med en kammerat, der sagde til mig:

“Det er altså også svært at finde sin rette hylde, når man har så mange gode egenskaber som dig” – noget af et kompliment, jeg aldrig glemmer.

Jeg synes det er svært og meget frustrerende, at jeg ikke kan finde noget, jeg kan være glad for og blive hos i lang tid, ligesom alle andre.

Der er mange, der fortæller mig at jeg jo er ved at finde ud af, hvad jeg skal, nu da jeg tænker over tingene… Men det har jeg snart gjort i 10 år og har stadig ikke fundet svar.

Kan du hjælpe med nogle råd?

Jeg vil tage imod med kyshånd.

Tak.

Den Forvirrede

 

Kære Forvirrede

Tusind tak for dit brev. Jeg er glad for at du skriver.

Det er dejligt at du har modet til at søge efter et job der passer til dig, og jeg vil gøre mit bedste for at give et svar, du kan bruge til at komme videre med.

Hvad mener du med ‘den rette hylde’?

Når jeg læser dit brev, tænker jeg først og fremmest: Hvad er det dybest set, at du ønsker der skal ske?

Jeg forstår, at du gerne vil finde din rette hylde arbejdsmæssigt – en hylde, du har lyst til at blive på. Men hvad betyder det for dig, sådan VIRKELIG?

– Hvad er dine kriterier for ‘min rette hylde’?

– Og hvor længe skal du blive på den, for at du betragter det som en succes?Hvad vil du gerne opnå ved at finde den rette hylde?
Dette spørger jeg om, for at få dig til at blive konkret. Jeg fornemmer nemlig især, at det er det, du har brug for.

Hvad ligger bag?

Når du har indkredset hvad ‘den rette hylde’ betyder for dig, kommer det næste 1000-krs. spørgsmål:

– Hvad vil det GIVE DIG, at have fundet din rette hylde?

Grunden til at jeg spørger om dette er, at der ofte ligger et dybere ønske/behov gemt under et mere ‘overfladisk’ ønske. F.eks. kan det være at du tænker, at du vil komme til at føle større selvværd, når først det lykkes at finde din rette hylde.

Prøv at overveje om dette behov måske i virkeligheden er endnu vigtigere at få gjort noget ved, end selve det, at finde det rette arbejde?

Skal du nødvendigvis vente med at få dette behov mødt til du finder din rette hylde – eller kan du gå i gang nu?

Selvfølgelig løser det ikke dit problem med at finde et job, du er glad for, men det løser noget følelsesmæssigt hos dig, og det tænker jeg er mindst ligeså vigtigt.

Du kan kun gøre dig erfaringer ud fra der, du er nu

Jeg kan godt forstå, at du føler dig forvirret over at blive fortalt, at du skal ‘søge indad’ og finde dit ‘hvorfor’. Jeg tror, vi er mange der blevet lige lovlig påvirket af fængende koncepter, der fortæller os, at vi skal gøre dette. Ikke at der behøver at være noget galt i det. Problemet er bare at der, som hos dig, ofte dukker flere ting op, og så kan det være svært at finde hoved og hale i det hele.

Et andet af problemerne er, at vi kommer til at se ‘den rette hylde’ som noget, der er adskilt fra der, vi er nu. Jeg mener, at det, der kan udgøre en ‘ret hylde’, hænger sammen med det, du oplever som meningfuldt her og nu. Det er en løbende process at finde ud af, hvad man er glad for, og det er svært at vide, om hylden er ‘ret’ fra starten. Med andre ord, så bliver du nødt til at tage afsæt i den virkelighed, du befinder dig i.

Prøv at overveje:

– Hvad er det værste der kan ske, hvis jeg ender på den forkerte hylde?

Hvad reagerer du på?

Du er meget opmærksom på et gå efter et positivt arbejdsmiljø, som du føler dig godt tilpas i. Du har mange gange oplevet at måtte stoppe med dit arbejde pga af ‘negative ting’, og jeg spekulerer på, hvad der har været årsag til det? Har du altid været uheldig at lande i meget negative, stressprægede arbejdsmiljøer – eller er der noget med din egen reaktion på omgivelserne, det ville være meningsfuldt at arbejde med? Kan du f.eks. finde en fællesnævner i dine tidligere jobs, der har været årsag til, at du stoppede?

Selvfølgelig skal du gå efter at have gode relationer med dine kolleger, og gerne finde et sted hvor andre behandler hinanden godt. Men intet arbejdsmiljø er perfekt, og som du siger, er det nok en utopi at finde et sted hvor ALLE kan lide hinanden. Alternativt kan du måske overveje at blive selvstændig, hvis det kan lade sig gøre med det, du laver?

Når jeg bli’r gammel…

En sidste ting: Prøv at tænke på, når du engang bliver gammel – sådan rigtig gammel og sidder i din gyngestol. Du kigger tilbage på dit liv og lander ved der, hvor du er i dag: Hvilket råd vil du sende fra dit gamle, vise jeg tilbage til der, hvor du er nu? Hvad er i virkeligheden vigtigt her?

Det kan nogle gange hjælpe med at sætte proportioner i tingene.

Rigtig meget held og lykke, kære Forvirrede. Jeg håber du finder ud af, hvad du dybest set ønsker at opnå, og kommer videre i en god retning.

 

Kærlig hilsen

Marie svarer den forvirrede

 

Mere inspiration til at finde den rette hylde:

 

NYT ONLINE FORLØB: Sensitiv – kom på rette spor i dit arbejdsliv ★

Er du endnu ikke landet på den rette hylde i dit arbejdsliv?

Er du træt af at gå og føle at det, du arbejder med, er for overvældende eller for overfladisk for dig? Eller er du ledig eller færdiguddannet og skal ud og finde din plads på arbejdsmarkedet?

Trænger du til at få boostet din sensitive selvtillid og træffe de helt rigtige valg for dit arbejdsliv?

Så se her:

Drømmer du om at blive mere dig i dit arbejdsliv?

Sensitiv – kom på rette spor i dit arbejdsliv er et online forløb til dig, der er særligt sensitiv og har et brændende ønske om at komme på rette hylde i dit arbejdsliv.

Igennem 6 moduler giver jeg – Marie Ørum, dig redskaberne til at finde styrkerne i din sensitivitet, hjælper dig med at tage en beslutning om hvad du vil med dit arbejdsliv og vejleder dig til at indrette det på sensitive præmisser.

Du vil få hjælp til at komme over på et spor, som kan fungere for dig i mange år fremover og lægge en plan for at komme derhen.

Næste hold starter d. 7. august 2017

–> Ja tak, jeg skal med! <–

Did you like this? Share it:
(Visited 5.262 times, 41 visits today)
Copyright 2018 © Marie Ørum Schwennesen · Gengivelse af indhold tilladt efter aftale · Design: evstyle.de · Side af Magnus Högfeldt

Få mit Gratis minikursus "3 faktorer der afgør, om sensitive trives i arbejdslivet" [lydfil + øvelser]

❤ Hvad er opskriften på det gode arbejdsliv for sensitive?

❤ Hvilken faktor er især fuldstændigt afgørende?

❤ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og kom i gang med kurset nu

Du er et skridt fra at gå i gang med kurset! Først skal du lige bekræfte det tilsendte bekræftelseslink i din inbox...